Musik/tips

Jag skriver mycket. Större delen av dan varje dag och ännu mer nu sedan jag sa upp mig från mitt jobb för att satsa på mina egna projekt. Ofta lyssnar jag på musik samtidigt för det hjälper mig att fokusera men ibland blir det ett problem. Jag är en sådan som inte kan låta bli att lyssna på texterna så om det inte är instrumental musik måste det vara sån som jag redan har hört så många gånger att jag kan dem utantill och därför inte behöver lyssna. Därför blir det mycket instrumentalt. En skiva som har hjälpt mig mycket sedan den släpptes är Mobys Long Ambients 1: Calm and sleep.

Musik kanske är fel, det är mer som minimalistiska ljudbilder som tränger sig in i hjärnan på dig utan att du märker det och inspirerar till olika tankar. Titeln antyder att Moby gjorde skivan för avslappning och sömn och han skriver att han skapade musiken för att ha till yoga, avslappning och vid panik. Så den är väldigt lugn men jag tycker inte att den gör mig sömnig utan funkar alldeles utmärkt som bränsle för dina tankar vid arbete. Eftersom den är fyra timmar lång behöver du inte gå upp för att byta skiva eller starta om den så ofta. Bäst av allt är han ger bort den gratis på sin hemsida. Den finns såklart på Tidal, Spotify och alla andra streamtjänster också.

Jag gillar Moby, han är ödmjuk, smart, gör bra musik, kan skriva bra och han verkar ha en sund inställning till både sitt kändisskap och pengar. Han låter folk som gör film för icke-kommersiellt bruk använda en stor del av hans låtkattalog gratis, all vinst från Little Pine, restaurangen med veganmat han driver och som jag någon gång hoppas kunna besöka, går till välgörenhet och han är både politiskt engagerad samtidigt som han engagerar sig mycket för djurrätt på en massa sätt.

Bra gubbe, bra musik.

Tjo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *